Bejelentés


Versek Az igazságot keresve, az életet szeretve, nagyokra törve.


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Hírek
Bemutatkozás

Haász Irén vagyok. 1954.-ben születtem, Budapesten. Nevelőszülőknél nevelkedtem. Sajátos életem során közgazdasági végzettséggel több szakmában és munkakörben próbálkoztam több-kevesebb sikerrel. Voltam vállalkozó és alkalmazott, vezető és beosztott, eltartó és eltartott. Három gyermek nevelése nyomta vállamat, olykor egymagamban, mivel második házasságban élek. 2008-ban súlyos betegséget diagnosztizáltak nálam, a kezelés alatt írtam első regényemet figyelemelterelés ürügyén. Ifjúkori verseim elkallódtak már, az idő folyamán az élet más területeivel voltam kénytelen foglalkozni, de kis unokám születése óta ismét írok, és immár őrzöm rapszodikusan születő szerzeményeimet.

 

Írásaim és életem lényegét Romain Rolland sorai fejezik ki tökéletesen, pontosan: "Az igazságot keresve, az életet szeretve, nagyokra törve leszünk csak ember"

 

2010-ben a Hajnal kikötői c. antológiában válogatás jelent meg gyermekverseimből, s a kiadó további működésre buzdított. Tagja vagyok több íróklubnak, A Hetedik független folyóirat és a Magyar Parnasszus szerkesztőségének, valamint az isaszegi AKIK-nak.

 

2010. nov. 20.-án a Cserhát Művész Kör országos pályázatán Nívódíjat kaptam. 2011. júliusban első helyezett lettem az Éden csoport Nyári hangulat c. pályázatán. 2011. októberben a Verslista Iskola pályázatán harmadik díjat kaptam. 2011. novemberben a Cserhát Művész Kör országos pályázatán ART - Nívódíj ezüst fokozatát kaptam. 2011. decemberben az Éden csoport Poéták 2011. c. pályázatán második helyezést értem el. 2012. A Budapesti Történeti Múzeumok Aquincumi Költőversenyén Különdíjat kaptam. 2014. novemberben a Batsányi-cserhát Művészkörben aranydiplomát adományoztak. 2015. a Gödöllői Irodalmi Díj ezüst fokozatát kaptam, 2017-ben Különdíjat.

 

Sok válogatásban, antológiában szerepelek. E-könyveim elérhetők a MEK OSZK honlapján, ingyenesen letölthetők.

 


Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Haász irén [ 2015-06-15 15:38 ]

Kedves Feri, nem írok haiku-t, sem tankát... Egyenlőre. Egyébként már nem kell kitalálni, versenyeket is szerveztek belőle...Szótagszáma különben 5-7-5.
Ilyenről, hogy hiaqu, - nem tudok...KíberFeri (Kustra Ferenc) [ 2015-05-13 11:51 ]

Kedves Irénke!

Az új szépirodalmi irányzatok keresése jegyében megalkottam a HIAQ –t. Már tettem lépéseket az elfogadtatása és népszerűsítés érdekében.
A szótagszáma = 6-8-6
Én már írtam sok száz haikut, európai és nemkülönben eredeti stílusban. Az anyanyelvünk használata közben ráébredtem, hogy a haiku 5-7-5 szótagszáma –sajnos- kevéssé felel meg ennek a fogalmazásnak.
(Ugyanis rengeteg szavunk 4 szótagos. Alapos okkal feltételezem, hogy a japán nyelvben nem áll fent ez a probléma!)

Már ketten vagyunk, aki ezt a műfajt is művelik.
A kettő nem üti egymást, és haikut is írok továbbra is!

Továbbá, már megoldott a Tanka változata is, mint TANQ.
Itt a szótagszám = 6-8-6-8-8

Ha érdekel, akkor kérlek, írd meg válaszként, erre a levélre, rendes email -ban és akkor küldök neked mintákat. És a terjesztésben, szeretnék rád is hivatkozni, mint HIAQ költőre!

Várom szíves válaszodat és poétaöleléssel üdvözöllek: Kíber/Feri
Lőrinczi L. Anna [ 2014-12-31 08:10 ]

Eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok. :)Balogh Bea /Heaven/ [ 2014-09-30 14:53 ]

Kedves Irén!

Szeretettel gratulálok az oldaladhoz és eredményeidhez! Köszönöm szépen meghívásodat, örömmel tettem neki eleget. Jane Austen az egyik kedvencem. :)

Én is várlak honlapomon! Címe: http://heaven81.mindenkilapja.hu/

Üdvözöllek, minden jót kívánok a továbbiakra is!

BeaPásztor Piroska [ 2014-06-01 16:59 ]

Szia Irénke!
Jó volt nálad olvasgatni, nagyon tetszik a honlapod. További munkáidhoz sok sikert kívánok P. PiroskaBöröczki Mihály [ 2013-11-18 10:48 ]

Csak most olvastam el a megkeresésed, szívesen állok rendelkezésedre.
üdv.mitykazsuzsannahorváth [ 2013-07-02 18:04 ]

Szia Irénke!
Meglátogattalak itt is.
Tetszik a honlapod,itt olyan verseddel is találkoztam,amit máshol nem láttam.
Jövök máskor is.
ZsuzsaNagy Emőke [ 2013-01-19 16:11 ]

Kedves Irén! Nagyon tetszik a honlapod, jövök majd még vissza olvasgatni, kisebb megszakításokkal 4. éve írogatok én is a poeten, pár apróbb sikeres antológiában való szereplés mondhatok magaménak.
Ezenkívül tavalyi évben jelent meg mesém E-book formában folytatása szép lassan készül, főoldalas verseimet Nagy Emőke (Mamamaci) néven találod. A mesém: www.medvebarlang.hupont.hu Pimpi története

Sikereidhez szeretettel gratulálok! EmiSzász-Fülöp György [ 2012-08-26 13:12 ]

Szia Irén ! Hoszas távollét után (Franciaországban dolgozok, s csak most sikerült elrendeznem a net bekötését) ismét benéztem oldaladra.Eléggé megtörte hangulatomat a vállalt, kényszer-számüzetés,de írásaid olvastán,derült kissé a délutánom.
A legjobbakat kívánom neked!Mészáros Sándor [ 2012-08-06 11:08 ]

Kedves Haász Irén, nagy örömmel olvastam a Time is on my side c. irásommal kapcsolatos véleményét. Végülis ezért próbálkozik az ember ilyesmivel, azaz irással, hogy képes legyen átadni egy-egy érzést, hangulatot az olvasóinak. Boldoggá tesz, ha ez most sikerült. A Green, green grass of home-ot magam is nagyon szivesen meghallgatnám, köszönettel fogadnám, ha elküldené. Örülök a megimerkedésünknek, a jövőben követni fogom az irásait. Barátsággal, Mészáros SándorLigeti Éva [ 2011-10-30 18:30 ]

Irénke!
Bekukkantottam hozzád:))
Gratulálok az eredményeidhez!!!
Ölellek: ÉvaFazekas István [ 2011-07-29 09:45 ]

Kedves Irén!

Gratulálok ehhez a szép honlaphoz és a szép alkotásokhoz!
Engem leginklább a gyermekversek fogtak meg, de minden írásában érzem a sugározni akaró, önzetlen tehetséget.
Jó egészséget és jó munkát kívánok!

Barátsággal:
Fazekas IstvánWolner Annamari [ 2011-03-18 13:23 ]

Kedves Irén!

A poet-ról tévedtem ide. Nem bántam meg :)

Annamari
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!